Tehniskās un fotoreālistiskās interjera vizualizācijas

Tehniskās vizualizācijas ir grafisks telpas atveids, kurā iespējams priekšstatīt masu attiecības un samērus interjera lielākajiem elementiem, saprast kopējo kompozīciju, kā arī pēc ekrāna attēlošanas iespējām saprast toņu attiecības un kopējo noskaņu.
Grafisks attveids ir plakanisks telpas skats, kas nav izgaismots ar virtuālo gaismu un nav telpas dziļuma, krītošo gaismu un ēnu attēlojums.

Izstrādājot tehnisko vizualizāciju nav jāvelta darba laiks, lai izstrādātu sīkas detaļas, kuras var mainīties pirkšanas/pasūtīšanas gaitā, un tomēr sniedz lielāko daļu trīsdimensionālo projekciju priekšrocības, radot virtuālu telpu, kurā iespējams saprast, kur kas atradīsies un telpiski izskatīsies, cik priekšmeti un objekti būs lieli un savstarpēji kompozicionāli saderīgi vai nesaderīgi, aptuvenas toņu attiecības un kopējo stilistiku.

Fotoreālistiska vizualizācija sniedz fotogrāfijas cienīgu telpas apjoma un dziļuma attēlojumu, iespējams panākt arī pēc iespējas precīzu toņu un apdares materiālu attēlojumu, taču toņu nianses atkarīgas no ekrāna iestatījumiem un drukāšanas kvalitātes.

Atcerieties, ka vizualizācija gan tehniskā, gan fotoreālistiskā, retos gadījumos tieši viens pret viens atbildīs Jūsu izvēlētajām mēbelēm un gaismas ķermeņiem, kuri tobrīd atrodas veikala plauktos. Vizualizāciju jebkurā gadījumā  cenšas veidot maksimāli pietuvinātu iecerētajam, bet ne vienmēr tas ir iespējams, jo ierobežo virtuālo mēbeļu izvēle un pieejamība!


Tehniskā vizualizācia un gala rezultāts.


Fotoreālistiskas vizualizācijas ir viss augstāk minētais virtuālās telpas atveids, taču ar sīkāk izstrādātām detaļām, un kopā ar pievienotu virtuālās gaismas avotu tā rada gaismēnas un telpas dziļuma efektu. Pats par sevi saprotams, šāda veida vizualizācija ir dizainera darba laikietilpīgāka.

Fotoreālistiskā vizualizācija un tehniskā vizualizācija no viena skatu punkta

Komentāri

Populāras ziņas