Izsekojam remontam 3 daļa

2.nedēļa

6. diena – Meistars un Dizainere tiekas ar santehniķi un elektriķi. Bija sarunāta metāla ārdurvju nomaiņa no rīta 9ņos, bet atcēla. Neesot kaut kāds instruments. Kad montēs, nepateica. Elektriķis kavēsies, kaut kas ar bērnu pieskatīšanu. Kamēr gaidam santehniķi, iemetu Facebook grupā “Atbrīvojies no lietām” vecā lamināta bildes, ja nu kādam vajag tādus noputējušus, laipni lūgti. Telefons karsts. Nākas atslēgt skaņu, jo nevaram sarunāties. Atdodu pirmajam gatavajam ņēmējam un pārējie diemžēl kož pirkstos.



Skaitam uz balkona sanestās vannasistabas fīzes, jo saimnieks tās nopircis ārzemēs, bet flīžu zīmējuma nav. Ielienu aizlīmētajā virtuvē, kur sanestas neizvestās mantas un meklēju rozešu rāmīša paraugu, kuras palikušas pāri no virtuves remonta. Jāpieskaņo pārējie šimējam.

Atnāk santehniķis, latviski saprot slikti. Sadodam visus paredzamās santehnikas rasējumus un funkcionālo plānojumu un diskutējam par vecām kanalizācijas trubām, izlietnes pievadu un cauruļu kritumiem, un vai jaunajai vannai tas pietiks, tas ir, vai ūdens tecēs prom vai netecēs. Mazajā tualetē tas pats – vecā kanalizācijas truba veca, izejas līmeni zemāk nedabū, iebūvējamo poda rāmi nezin varēs uzstādīt. Vairāk runāt nav vērts, sāks darīt un tad skatīsies. Ja kaut kas nesanāks, domāsim tālāk.
Gaidam elektriķi, tikmēr piemetu paredzamo flīžu izklājumu, Meistars rēķina materiālus sienu izlīdzināšanai un saorganizē atvešanu un nesējus.

Atnāk elektriķis, izejam cauri visām istabām gaismekļiem un rozetēm. Nāk klāt guļamistabā sienas naktslampiņas, meitas istabā papildus rozetes, izvēršas diskusija par dzīvojamās istabas rozešu skaitu un paredamo skaņas tehniku. Nākas krietni vien aizstāvēt uzradīto gaismas ķermeņu izvietojumu, un tā ir parasta prakse, katrs sevis cienošs meistars, liktu kā viņam patīk. Konstatējam optiksā kabeļa bojājumu un tiek ziņots Saimniecei pieteikt remonta darbus un kabeļa pārvilkšanu, jo ātrāk jo labāk.
Ejot ārā pa durvīm paceļam vēl griestu jautājumu, kas izvēršas uz stundu un konstatējam, ka betona izvirzījumi pie koridora griestiem kārtīgi traucē sākotnējai izdejai par divu līmeņu griestiem. Beigās no idejas tomēr atsakāmies.

Darba diena beigusies, galva dulla. Ir pulkstens 16 vakarā.



7. diena – atvedam vannasistabas podu ar rāmi no piegādātāja. Otras tualetes pods ir jau uz vietas. Meistars pa ceļam iebrauc Depo – metāla profili vannasistabas starpsienai un citi sīkumi. Sarunātais materiālu piegādātājs krietni kavējas, tikmēr nesēji puiši tiek pie papildus darba un nojauc vēl vienu vannas istabas sienu, kas jau tā knapi turējās. Kad nojauc to, atklājas, ka nākamā siena neturas kā vajag. Konsultācijas ar Dizaineru pa telefonu, nolemjam tomēr pārējas vannasistabas kabīnes sienas nost nejaukt, jo santehniķis uzskata ka liels ieguvums no tā nebūs.
Elektriķis paspējis apstrādāt dažas rozetes. Lai izgriestu dzelzbetona panelī vienu rozetes vietu, paiet aptuveni 10 minūtes. Putekļus nosūc.
Dizainere visu dienu projektē meitas istabas mēbeles, viesistabas iekārtu, meklē gultu - tā, kura patika, nederēs, jo kaķis asinās nagus pret eko ādas tapsējumu. Meklējam pietiekami izskatīgu koka gultu.

8.diena – Dizaineres un Saimnieces sirojums pa veikaliem. Apskatam dzīvē iepriekš katalogos noskatītos gaismas ķermeņus un lūdzam sagatavot cenu piedāvājumus. Atrodam gultu, kuru var beicēt baltā tonī. Saskaņojam toņus gandrīz visām mēbelēm, projektējama vēl palikusi viesistabas iekārta. Veikalos paiet 3 stundas. Mājās pie datora tiek pavadīta dienas atlikusī daļa, sūtot galdniekam visu vajadzīgo materiālu kodus un mēbeļu labojumus.
Meistars pa to laiku sagatavo meitas istabu apmešanai, montējot vadulas. Uzbūvē nojaukto vannasistabas sienu no profilu karkasa no vienas puses apšuj ar ģipškartonu. Elektriķis urbj savus caurumus, sāk ar meitas istabu. Santehniķis atskrien ar savu pārinieku un 2 stundās sataisa kanalizāciju.


9.diena – strādā divi cilvēki. Apmetuma uzvilkšana meitas istabā. Gandrīz pabeigts.



10.diena – beidzot nomaina metāla ārdurvis. Serviss labs – vieni griezēji, otri uzstādītāji. Pusi dienas dzīvoklis stāv bez durvīm.
Santehniķis kopā ar kolēģi raujas melnās mutēs, lai pilnībā pabeigtu atlikušos darbus. Tiek uzstādīti podi, pievilkti ūdens izvadi un savienota visa kanalizācija. Darbs līdz 20:00 vakarā, bet izdarīts. Meistars tikamēr pabeidz meitas istabas apmetumu un sāk sagatavot vadulas lielajai istabai.




Komentāri

Populāras ziņas