Izsekojam remontam 1 daļa

Stāsts vairākos cēlienos par remonta ikdienu trīs istabu dzīvoklim Rīgā

1.cēliens

6 mēnešus pirms remonta sākuma saimnieki aicina uz tikšanos un tajā pārrunājam vēlmes, iespējas, tāmes un termiņus. Nonākam pie secinājuma, ka santehnikas darbi – tekošās kanalizācijas turbas, skaitītāju un dvieļu žāvētāja nomaiņa - jādara laicīgi pirms sākas remonts un saimniece pati griezīsies pie nama apsaimniekotāja, arī lai saskaņotu remontu un sarunātu santehnikas darbus.
Tam pa vidu Dizainere nenormētā darba laikā (kopā savelkot kādas 2 nedēļas) sagatavo funkcionālā plānojuma piedāvājumu, no kā izriet santehnikas specifikācija, kas ir vissteidzamākā vajadzība uz to brīdi. Santehniķis sarunāts. Saimnieki brauc uz veikaliem skatīties internetā izvēlēto vannu. Pārplānošanas plāns (kur kas atradīsies) apstiprināts.

Bildēs variet redzēt sekojoši Dzīvojamā istaba, Meitas istaba, Guļamistaba, Vannasistaba un Mazā tualete





 

1 mēnesi pirms remonta sākuma – vēl viena tikšanās un tās laikā pārspriežam detaļās radušos plānojuma piedāvājumu. Sīkāk arī runājam par rozetēm, kur kādas vajadzības saimniecei (vēlāk rodas elektro saslēguma plāns un iedodam elektriķim iztāmēt), meitas istabu un viņas vajadzībām, grīdas seguma izvēli, pierunāju koridorī ieklāt to pašu grīdas segumu, ko visur citur dzīvoklī, inovatīvo un ērto vinilu. Santehniķis “piečakarēja” – norunātajā dienā trubas mainīt neieradās (starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu! Nav brīnums!) un neatbildēja uz telefona zvaniem. Meklējam citu santehniķi, atvedam no veikaliem jaunos dvieļu žāvētājus. Cits santehniķis atrodas un pēc nedēļas nomaina dvieļu žāvētājus ar visu karstā ūdens atslēgšanu. Saimniecei nākas izdarīt neskaitāmus zvanus un pēcāk rēķinu apmaksu par ūdens atslēgšanas pārcelšanu.

Uzdodu Saimniekiem mājas darbu – aizbraukt uz iekšdurvju salonu izvēlēties toni un modeli, grīdas segumu apskatīties dzīvajā no piedāvājuma bildēm, kurš bija iepaticies, sameklēt ārdurvis (šo viņi uzņēmās paši), iegādāties flīzes (arī šo viņi vēlējās paši), Pinterestā sērfot un smelties idejas mēbelēm un toņiem. Minētās lietas jāpasūta laicīgi, lai piegādes termiņi neiekavētos.

Nedēļa pirms remonta sākuma. Ir izvēlēta un pasūtīta grīda, durvis, metāla ārdurvis un nopirktas flīzes. Saimniece sāk visas palikušās mantas, kuras vēl nebija aizvestas uz laukiem, pakot kastēs, un izremontētajā virtuvē sastumj paturamās mēbeles, matraci, veļasmašīnu un visādus sīkumus.

Turpinājums sekos ....

Komentāri

Populāras ziņas