3D vizualizācijas interjeram

Pienākusi kārta visu izsvērt par un pret telpiskajām skicēm jeb 3D vizualizācijām.
Esmu tās iedalījusi trīs kategorijās. 

Pirmo, iespējams nevarētu nosaukt par 3D skici, bet tomēr - ar roku zīmēts telpas iekārtojums vai detaļa, kas var būt un var nebūt mērogā, bet no kuras var priekšstatīt konkrētas detaļas vai telpas iekārtojumu, nianses u.tml.

Otrais līmenis ir zemāk pārsvarā redzamais, kā es to saucu tehniskais 3D, kurā redzam konkrētus, pēc iespējas pietuvinātus priekšmetus un mēbeles paredzamajam gala rezultātam, bet bez gaismām un ēnām, ar minimālām tekstūrām. Taču ir iespējams priekšstatīt masu attiecības (piemēram, vai virtuvē likt vienu rindu ar plauktiņiem, vai augstus līdz griestiem tos paredzēt), saprast kopējo kompozīciju, kur kas atrodas un vai labi izskatās (patiks/nepatiks), nedaudz saprast toņu attiecības (piemēram, kur kurš tonis labāk izskatīties un kā izskatīsies akcentsiena, ja tā būs ar rakstu). Šis vizualizācijas veids arī ir ekonomiskāks, jo dizaineram nav jāpavada pārāk daudz laika, lai izstrādātu sīkas detaļas, kuras var mainīties pirkšanas/pasūtīšanas gaitā, nav jāizstrādā grafiskās ēnas un tekstūras apdares materiāliem, jo tos tāpat datora ekrānā redzēs savādāk (grozies kā gribi!) nekā reālā paraudziņā; un tomēr sniedz visas trīsdimensionālo projekciju priekšrocības radot virtuālu telpu.

Trešais līmenis ir vizualizācija, kura pēc klienta vēlmēm ir pedantiskāk (līdz, piemēram, rokturu ornamentu detaļām) vai mazāk izstrādāts telpas iekārtojums ar konkrētām detaļām, gaismas ķermeņiem, gaismām un ēnām, tekstūrām, toņiem un citām raksturīgām iezīmēm, kas precīzi attēlos Jūsu telpu tāda, kāda tā būs pēc labiekārtošanas. Tādas bildes ieraudzīt maksā krietni vien dārgāk, kā otrajā variantā, un jautājums ir - kurā gadījumā tas ir nepieciešams, un kad bez augstās klases vari iztikt?

Kā redzēsiet zemāk, pēdējo vizualizācijas veidu piedāvāju reti, galvenokārt tieši augsto izmaksu dēļ.

Virtuve Purvciemā


Kādas virtuves vizualizācija


Ģimenes Šūpulis dzemdību spārna vizualizācija



Ķeguma baznīcas dizaina piedāvājums




Virtuve Iļģuciemā


Privātmājas virtuve



Privātmājas virtuve ar plīti


Privātmājas dzīvojamā istaba


Privātmājas Ikšķilē viesistaba








Dzīvoklis Iļģuciemā


Vannasistaba tai pašā ciemā




Kādas kafejnīcas projekts






Dzīvokļa Mežciemā vizualizācija




Komentāri

Populāras ziņas